Toplička 27, 49240 Donja Stubica 049 287 724

OBAVIJEST LOGOPEDA za djecu korisnike logopedske terapije

PRELAZAK NA APLIKACIJU CLASS DOJO 

Poštovani roditelji i skrbnici djece koja su u logopedskoj terapiji,

suradnja logopeda i roditelja od sada će se odvijati i preko Class Dojo aplikacije. Class Dojo je potpuno besplatna aplikacija koja se koristi u obrazovnim ustanovama diljem svijeta (ako Vam u bilo kojem trenutku aplikacija ponudi Premium ili Plus verziju aplikacije koja se plaća, pronađite na ekranu znak ˝x˝ ili gumb ˝No, thanks˝ i tako odbijte plaćenu verziju koja nam trenutno nije potrebna).

U klasičnoj logopedskoj terapiji viđali bi djetetovog logopeda svaki put kada dovodite i odvodite dijete s terapije. U vrtiću je to drugačije, a posebno u vrijeme korone, pa izostaje taj svakodnevni kontakt koji nam je važan za prijenos informacija. Nije mi cilj da potpuno prijeđemo u digitalni svijet, ali nadam se da će nam ovakav pristup omogućiti brzu i jeftinu razmjenu radnih materijala, slika, video vježbi, knjiga, radnih bilježnica i slično. Vaša djeca će i dalje u vrtiću i na terapiji uvježbavati grafomotoriku, pisanje i crtanje. U aplikaciji ćemo razmijeniti materijale koje nije potrebno printati. To će nam biti i financijski i ekološki puno prihvatljivije. Vi kontrolirate koliko je naša komunikacija privatna. S dobivenom lozinkom u obliku QR koda možete se prijaviti s velikog broja uređaja. Važno je da lozinku tretirate kao tajni podatak, a sadržaje na aplikaciji (materijale, slike, snimke i ostalo) koristite isključivo u privatne svrhe i nikada ne objavljujete javno.

Ako nemate mogućnost prelaska na aplikaciju ili to ne želite, molim Vas javite mi se mailom (logoped.bubamara@gmail.com) ili telefonskim pozivom u računovodstvo 049/287-724  (ostavite svoje ime i broj na koji Vas mogu dobiti) da dogovorimo alternativni način razmjene materijala. Svakako Vas potičem da pokušate uspostaviti suradnju preko ove aplikacije jer sam oduševljena njenim mogućnostima.

Da biste počeli koristiti aplikaciju, morate je instalirati na Vaš uređaj (mobitel, tablet) ili se prijaviti preko službene internetske stranice Class Dojo. Djetetovim podacima pristupate tako da se prijavite kao dijete (˝I’m a student˝) i skenirate QR kod kamerom Vašeg uređaja. QR kod ćete dobiti od Vašeg odgojitelja. Molim Vas, čuvajte djetetov QR kod – on je jedinstvena, tajna lozinka koja omogućava samo Vama da uđete u podatke svojeg djeteta.  Da bi vam olakšala prelazak na aplikaciju snimila sam nekoliko snimaka u kojima je demonstrirana prijava i korištenje aplikacije. U nastavku su nazivi snimki na YouTube kanalu i direktne poveznice.

Marija Brezak, mag.logoped.

  1. Class Dojo – kako instalirati aplikaciju na Android

https://youtu.be/dji1NmNGh-A

  1. Class Dojo – kako ga koristiti (upute za roditelje)

https://youtu.be/hn_pAO2LcWw                                                                  

  1. Class Dojo – kako koristiti preko računala

https://youtu.be/ICbJN3uU7nc

  1. Class Dojo kako prijaviti drugo dijete

https://youtu.be/nw8C2YCTaPU

Službena ikona aplikacije
Sažete vizualne upute za prijavu