Toplička 27, 49240 Donja Stubica 049 287 724

VAŽNA OBAVIJEST COVID-19!

Poštovani roditelji,

U skladu s novim preporukama koje su donijeli HZJZ i Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije zbog epidemiološke situacije DV Bubamara će u slučaju pojave oboljelog djeteta ili djelatnika od COVID-19 provoditi sljedeće:

  1. Podržati zamolbe epidemiologa vezano uz kontaktiranje roditelja djece koja su bila izložene oboljeloj osobi za vrijeme boravka u dječjem vrtiću
  2. Odrediti osobe koje će biti zadužene za telefonsko kontaktiranje roditelja u slučaju pojave zaraženog djeteta ili djelatnika i obavještavanje o potrebi samoizolacije djeteta i roditelja:
    A) Sanja Žukina – medicinska sestra u jaslicama
    B) Mirela Veverec – odgojiteljica
  3. Pismenim putem obavijestiti nadležnu epidemiološku službu o popisu kontakata kojima je određena mjera samoizolacije

 

U skladu s novim preporukama i mjerama, roditelji su dužni:

  1. Slijediti upute djelatnika vrtića o potrebama samoizolacije
  2. Informirati odgojitelja ukoliko dijete ide na testiranje za COVID-19 kako bi se na vrijeme ograničio svaki mogući kontakt unutar kolektiva vezan uz grupu u kojoj boravi dijete (zamjene, ispomoć u grupi i sl.). Također je potrebno navesti kad je dijete zadnji put bilo u vrtiću i kad su primijećeni prvi simptomi zbog kojih je dijete trebalo liječničku pomoć, a nakon čega je određena potreba za testiranjem djeteta.
  3. Ostaviti dijete kod kuće ukoliko netko od članova obitelji s kojima dijete ima stalni kontakt ide na testiranje. Dijete se ponovno vraća u vrtić ukoliko nalaz ukućana bude negativan i ukoliko roditeljima nije određena mjera samoizolacije.

PODRŠKA EPIDEMIOLOZIMA

Podrška epidemiolozima i školskim liječnicima