Toplička 27, 49240 Donja Stubica 049 287 724

VAŽNO!!! Nove upute vezano uz dolazak djece u vrtić od 25.svibnja

Poštovani roditelj,

prema novim uputama HZJZ-a objavljenim 20.svibnja 2020. citiramo

“rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole”. 

U skladu s gore navedenim uputama, od ponedjeljka 25. svibnja vrtić će biti otvoren za svu upisanu djecu, uz slijedeće epidemiološke mjere:

  1. dijete dolazi u pratnji jedne odrasle osobe koja ne smije imati simptome respiratorne bolesti, izrečenu mjeru samoizolacije ili ako su zaraženi s COVID-19
  2. u vrtić ne smiju dolaziti djeca koja imaju simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako imaju izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19
  3. roditelj koji ulazi s djetetom u vrtić prilikom ulaska je dužan dezinficirati ruke i obuću na postavljenoj dezinfekcijskoj barijeri (djeca ne dezinficiraju ruke nego ih peru sapunom prije ulaska u odgojnu skupinu)
  4.  nakon ulaska u vrtić roditelj je dužan minimalno se zadržavati u prostorima vrtića i održavati propisanu fizičku distancu (isto vrijedi kod dovođenja i odvođenja djeteta)
  5. ukida se mjera trijaže na ulasku u vrtić (mjerenja temperature). Temperatura će se mjeriti  beskontaktnim toplomjerom u odgojnim skupinama tijekom jutra.
  6. roditelj donosi i odnosi u vrtić obilježeni ruksak s odjećom, isključivo petkom kada dolazi po dijete (u ruksaku treba biti rezervna odjeća za cijeli slijedeći tjedan)

 

Nove upute HZJZ-a propisuju da bi maksimalni broj djece po odgojnoj skupini trebao biti 20. U skladu s tim, molimo roditelje da dostave popunjeni upitnik koji se nalazi u prilogu, do četvrtka 21. svibnja do 09:00 sati na službeni e- mail vrtića: djecji.vrtic.bubamara@kr.t-com.hr.

Roditeljima je omogućeno naknadno uključivanje djeteta u vrtić (nakon 25.svibnja), ali o tome trebaju informirati vrtić. 

Roditelji koji su ispunili upitnik za period 11.05.- 22.05. 2020. ne trebaju dostavljati nove upitnike.

Prilozi:

Upitnik za roditelje

Upute_vrtici_skole

 

Zahvaljujemo na suradnji i veselimo se povratku djece!

Vaše Bubamare