Toplička 27, 49240 Donja Stubica 049 287 724

Poziv na roditeljski sastanak CAP-program prevencije zlostavljanja djece

Poštovani roditelji djece školskih obveznika,

u Dječjem vrtiću Bubamara od 2017. godine provodimo predškolski CAP-program prevencije zlostavljanja djece. Program se sastoji od tri dijela: predavanja za osoblje vrtića, predavanja za roditelje i radionica za djecu. U sklopu programa Vas pozivamo na  roditeljski sastanak koji će se održati u srijedu 13. ožujka u 16 sati u prostoru dvorane vrtića, a vodit će ga članice CAP tima vrtića ( odgojiteljice Zdenka Habjanec i Željka Haramustek te psihologinja Alma Kapetanović).

CAP (čit. kap; akronim od Child Assault Prevention) program je program primarne prevencije zlostavljanja koji osnažuje djecu u sprječavanju napada od strane vršnjaka, napada nepoznate osobe (otmica) i napada od strane poznate odrasle osobe. CAP nastoji integrirati najbolje izvore pomoći u zajednici kako bi se smanjila ranjivost djece i mladih na verbalno, fizičko i seksualno zlostavljanje.

Njegovi ciljevi su:

  • Smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kvalitetnim informiranjem i poučavanjem učinkovitim prevencijskim strategijama.
  • Potaknuti lokalnu zajednicu da sprječavanje nasilja među ljudima, a posebno zlostavljanja djece, prepozna kao svoj važan cilj i nastojanje.
  • Potaknuti obrazovne institucije na sustavan pristup prevenciji zlostavljanja djece.

 

Mole se roditelji djece školskih obveznika („Leptireki“ i „Zečići“) da se odazovu pozivu zbog važnosti i osjetljivosti teme! 

CAP tim DV Bubamara